Logg inn »
Login
Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?

DAB kommer, hvorfor sitte på gjerdet og vente?

Neste FM slukkinger er 16/6 og 21/6-17
Hvilke konsekvenser får dette for FM-dekningen og hvilken innvirkning får det på omsetningen av DAB produkter?

16/6-17 slukker P4 og Radio Norge sine FM-sendinger i Telemark, Buskerud, Hedmark og Oppland tett fulgt av Agder, Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane hvor NRK slukkes 21/6. 

 

Tidligere i år slukket NRK sine sendinger i Telemark, Buskerud, Hedmark og Oppland samt at alle riksdekkende FM-sendinger er slukket nord for disse fylkene. Når slukkingen i juni er gjennomført er NRK borte fra FM-nettet i hele Sør-Norge bortsett fra på Østlandet. P4 og Radio Norge vil imidlertid sendes på FM i Agder, Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane helt frem til 15/9.

 

Responsen fra bileierne har så langt ikke vært som forventet. Undersøkelser viser at svært mange venter med å installere DAB til det ikke lenger er riksdekkende FM-sendinger i området de ferdes. Når de da først bestemmer seg skal ting skje raskt noe som kan føre til utsolgte varer og lange køer for å få installert ny radio eller adapter.

 

Hva kan vi gjøre for å forhindre at dette skjer? 
Informasjon er viktig og folk må forstå at det blir overgang til DAB om de liker det eller ikke. Dessuten må salg av produkter og ikke minst monteringsarbeid fordeles over et lengre tidsrom. Alle kan ikke få montert samtidig! Jeg tenker da at de som selger DAB-produkter og tilbyr montering bør kontakte kundene i sin kundeportefølje, informere om slukking av FM og avtale time for montering. Jo tidligere vi får folk til å ta en avgjørelse desto bedre er det. Snart er det også ferietid og mange vil da kjøre inn i områder uten FM-dekning. 

 

Vi er klare til å møte «trykket», det bør du også være!

 

  • Detaljert slukkeplan finner du her
    Bilderesultat for dab slukkekart